header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Stegt gås med frugtfyld

Oprettet af: Lise - den. 2008-10-07

Udskrevet 54 gange.


Ingredienser: Forklaring:

1 gås (5 kg)
1 spsk salt, peber
1 liter vand og bouillon

Fyld:
skal af 2 appelsiner
3 appelsiner i både
200 g svesker, udblødte
150 g tranebær

Sovs:
1 liter gåsesky
5-6 spsk mel
salt, peber, sukker
evt. kulør
evt. 2 dl fløde

Det overflødige fedt fjernes.

Vingespidser og gumpen
skæres af.

Appelsiner og tranebær skylles.
Skallen på appelsinerne rives
fint, og kødet deles i både.

GÃ¥sen skylles, rester af
indvolde og evt. fjer fjernes,
gnides udvendigt og
indvendigt med salt, de
blandede frugter fyldes i,
og der lukkes med kødpinde.

Gåsen placeres på risten i
en bradepande med ryggen
opad.

Bradepanden placeres
nederst i ovnen og indstilles
på 160 grader.

Efter 1 time hældes afsmeltet
fedt fra bradepanden, og
gåsen vendes.

Vingespidser, hals og indmad
(kråse, lever, hjerte) lægges
i bradepanden, vand og
bouillon hældes ved.

GÃ¥sen steges videre i 4
timer og dryppes med sky
af og til. For at opnå sprødt
skind, kan temperaturen
hæves til 225 grader i de
sidste 15 minutter, så den
samlede stegetid bliver ca.
5 timer, indtil kødet mellem
lår og bryst er mat og
gennemstegt.

GÃ¥sen hviler i 15 minutter
inden den parteres.

Dette er en rigtig god
juleopskrift.

Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
når der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor træls det er at modtaget overflødige
nyhedsmails hele tiden, så derfor sender jeg ikke så tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besøgstæller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilføj dit link og øg din trafik.