header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Hakkebøf med bløde løg, brun sovs og kartofler

Oprettet af: Lise - den. 2012-11-18

Udskrevet 44 gange.






Ingredienser: Forklaring:

5-6 pers.

Bøfferne:
1 kg hakket oksefars
ca. 5 spsk mel
1 spsk salt
1 tsk knust peber

Stegte løg:
Mindst 1/2 kg løg
( gerne lidt mere )
fedtstof til stegning

Sovsen:
1/2 liter vand
( som du hælder i panden
når du har stegt løg og bøffer)

3 spsk mel
Salt
1 bouillon tern
Peber
Sovsekulør

Kartofler:
1 - 1 1/2 kg kartofler


Kartoflerne:
Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde.
( hvis de er store skæres de over )
Dæk dem Kun ligemed vand.

NĂĄr de koger sĂĄ lad dem koge i ca. 20
minutter, indtil de føles møre når du
stikker i dem.


Stegte løg:
Skræl løgene og skær dem i tynde
skiver.

Hæld godt med fedtstof på den varme
pande.

Kom løgene på og steg indtil de er bløde og
gyldne.

Hæld i en skål, stil dem til side.

Steg bøfferne uden og gøre panden ren,
bare skrab alle løgrester af.


Bøffer:
Form bøfferne med hænderne.
SĂĄdan ca. 150 - 200 gram i hver.

Start med at lave "snebolde" af farsen.
Derefter kan du hakke dem flade og
runde med en kniv, eller bare trykke
dem flade med hĂĄnden, og forme dem
runde og lige tykke. ( Uden revner i kanten )

Kom mel i en dyb tallerken bland lidt salt
og peber i, og vend bøfferner heri. Varm
panden op kom fedtstof pĂĄ og lad det
blive lysebrun inden bøfferne kommes på.

Når du steger dem skal de være brune og
lækre og de er færdige når saften der
kommer ud af dem er klar.



Sovs:
Smelt fedtstoffet i en lille gryde ved jævn
varme. Det skal ikke brunes. Rør melet
ud i det smeltede fedt med et lille
piskeris. Det vil samles inde i piskeriset,
men slĂĄ forsigtigt piskeriset mod kanten
af gryden, sĂĄ falder det ned i ryden igen.

Tilsæt stegeskyen i små portioner.
Når den første stegesky er rørt ind i
smørret og melet, tilsættes den næste
sjat, og sĂĄdan bliver du ved, til du
mener, sovsen har den rette konsistens.

Lad sovsen koge igennem og
tilsæt derefter salt og peber.

Hvis du synes der mangler noget smag
kom en halv bouillon-tern i. Lad det
koge igennem indendu smager til igen.

Husk at røre det ordentligt ud,
inden du evt. tilsætter mere.

Husk at røre det ordentligt ud, inden du
evt. tilsætter mere.

Til sidst skal du tilsætte kulør, og give
sovsen den farve du mener, den skal
have. Hvis du ikke er vant til at bruge
kulør, skal du være varsom med den.

Selv om sovsen er færdig, kan du
stadig ”efter justere” den. Synes du,
den er blevet lige tynd nok, lader
du den småkoge, mens du rører
rundt i den, sĂĄ bliver den tykkere.
Hvis den bliver færdig lidt for tidlig i
forhold til resten af maden, kan den
gå hen og blive lidt for tyk. Så rører
du bare en passende mængde
stegesky eller kartoffelvand ind
i sovsen igen.


Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nĺr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trćls det er at modtaget overflřdige
nyhedsmails hele tiden, sĺ derfor sender jeg ikke sĺ tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besřgstćller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfřj dit link og řg din trafik.