header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Lammekølle med hvidløg og havsalt

Oprettet af: Lise - den. 2008-07-07

Udskrevet 72 gange.


Ingredienser: Forklaring:

1 udbenet lammekølle
5-6 fed hvidløg
2 store håndfulde krydderurter
(fx timian, rosmarin og persille)
1-2 spsk. havsalt
sort peber
rapsolie
evt. kødsnor

Forvarm ovnen til 200 ºC.

Start med at skylle krydderurterne
grundigt, og hak dem groft.
Pil herefter hvidløgene, og skær
hvert fed i 2-3 skiver.Og så til
dyret. Hvis lammekøllen er
pakket ind i et underligt
elastiknet, så tag det af.
Men vær lige sikker på, at
du har kødsnor, der kan
erstatte nettet.Inden du begynder
at krydre køllen, skal den snøres
ind igen. Det gør du på følgende
måde:

Fold kødstykket sammen,
så skindsiden er yderst og
samlingen nedad. Bind snoren
stramt om den ene ende af køllen,
så knuden er nedad, ogdu har
ca. 60-70 cm snor at arbejde
med.

Snør derefter resten af køllen
stramt ved at føre kødsnoren rundt
om lammekøllen med et par cm’s
mellemrum. Bind til slut en knude
og skær overflødig snor af. Man
kan også snøre lammekøllen
meget mere kunstfærdigt, men det
gør ikke den store forskel.


Med en skarp urtekniv skærer
du herefter små lommer i
lammekøllen således: Stik kniven
2-3 cm ned i kødet fra skindet
og ind mod det inderste af
lammekøllen, der hvor knoglen
har været. Der skal ikke skæres
til siderne, bare et stik lodret ned
i stegen.

Men pas på, at du ikke
skærer kødsnoren over.

I hvert hul putter du nu et stykke
hvidløg og så mange hakkede
krydderurter, som der er plads til.
Gnid til sidst hele lammekøllen med
havsalt, krydr med peber, og læg
den i en bradepande, som
du har smurt med olie.


Stegen sættes i den forvarmede
ovn i ca. 20 min., hvorefter
den tages ud og hviler i 20 min.

Gentag stegning i 20 min.
og lad den hvile i 20 min. Og én
gang mere; stegning i 20 min.
og hvile i 20 min.

Opsummering : Lammekøllen
skal i alt stege 60 min. i ovnen
og hvile i 60 min., men hvis du
bedre kan lide rosastegt lam,
skal du kun beregne 10
min.’s stegning i sidste omgang,
men gerne 20 min.’s hvile
derefter.

Server lammet skåret ud i store
stykker måske sammen med
kartoffelbåde , som du laver
mens lammekøllen steger.

Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
når der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor træls det er at modtaget overflødige
nyhedsmails hele tiden, så derfor sender jeg ikke så tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besøgstæller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilføj dit link og øg din trafik.