header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Helstegt pattegris

Oprettet af: Rene - http://www.gratis-fest.dk/ den. 2008-08-31

Udskrevet 279 gange.


Ingredienser: Forklaring:

1 hel pattegris.

Marinade:
Øl

eller:

rødvin, olie, salt, peber og de
grillkrydderier, som du har lyst.

Du skal bruge en pattegris, som
skal lægge med benene spredt
helt ud til siden og bundet fast til
en rist eller lignende.

Risten skal kunne justeres op
og ned i forhold til varmen, og
skal kunne låses, så grisen kan
få varme på begge sider under
stegningen.

Du kan lave den over åbent
bål eller i en gammel olietank
eller lignende, men fælles for
metoderne er, at der skal være
læ så varmen bliver omkring den
helstegte pattegris og ikke
blæser væk.

Du skal regne med en stegetid
på ca. 8 timer. Nogle tilbereder
den hurtigere, men dette
resulterer jævnligt i svedne
flæskesvær og/eller at den
helstegte pattegris ikke er
færdig til tiden.

Vent med at få sværen sprød
indtil den sidste time før
serveringen, så du ikke risikerer
at få sværen oversprød.

50- 75 cm over gløderne er
formentlig passende afstand
for stegen – hold øje med
varmeudviklingen og justér
afstanden efter varmen.

Den helstegte pattegris bør
steges mest på undersiden,
dvs. med ribbenene ned mod
gløderne, men bør vendes ofte
– hvert 10-15 min.

Marinaden kan bestå udelukkende
af øl, som smøres på grisen hver
½ time.

Lad være med at drikke af
den samme øl, som du hælder
over grisen – lidt hygiejne er
også godt, når man griller! ;-)

Du kan desuden lave en
marinade bestående af rødvin,
olie, salt, peber og de
grillkrydderier, som du har lyst
til at blande i. Denne marinade
kan supplere øl, eller du kan bruge
den udelukkende.

Tips til når du laver helstegt
pattegris:


Grisen må ikke flamberes! Dvs.
sørg for at det kun er gløder
under den. Du kan med fordel
lave et bål i forlængelse af
gløderne under den helstegte
pattegris, idet den hermed får
varmen fra bålet, men ikke
flammerne. Når flammerne er
brændt ud, kan du blot skubbe
gløderne ind under stegen, når
der er behov for mere varme.

En helstegt pattegris må gerne
blive færdig lidt før tid, da du
blot hæver den lidt væk fra
varmen, så den holder sig
varm og lækker.

Tag temperaturen løbende
undervejs. En helstegt pattegris
skal have en kernetemperatur
på mindst 70 grader C, og det
er i nakken og i skinkerne (lårene)
at den bliver sidst færdig.

Skær gerne et snit i nakken på
grisen før stegninger, så den
nemmere kan tage imod varmen
på dette område.

Brænde fra løvtræ er at
foretrække, da dette giver den
bedste varmeudvikling fra
gløderne, så lad være med
at spare her.

Sidst men ikke mindst skal du
sørge for at hygge din undervejs.
En helstegt pattegris dufter
fantastisk og når du venter
undervejs, kan du jo passende
drikke en øl med en kammerat
eller lignende.

I øvrigt skulle jeg hilse fra min
onkel, Poul fra Fyn, og sige,
at denne opskrift er virkelig god! ;-)

Håber at du får en fantastisk
helstegt pattegris til din fest.

Denne opskrift er indsendt af: http://www.gratis-fest.dk/

Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trls det er at modtaget overfldige
nyhedsmails hele tiden, s derfor sender jeg ikke s tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besgstller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfj dit link og g din trafik.