header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Østrisk kartoffelbrød

Oprettet af: Sara - den. 2010-05-28

Udskrevet 51 gange.


Ingredienser: Forklaring:

10 gram gær
2 dl mælk
100 gram mel
1 æg
1 spsk. salt
400 gram hvedemel
250 gram kogte kartofler
lidt sukker
50 gram ukrydret svinefedt (smør)

Gæren smuldres og udrøres i
den 35 grader lune mælk, 100 gram
mel tilsættes og dejen piskes
sammen med en gaffel.

Det bliver en ret lind dej.

Den stilles til hævning et lunt
sted i ca. en time.

Ægget piskes sammen med saltet.
Svinefedtet (smør) smuldres i melet
og begge dele blandes i dejen
sammen med de kolde kartofler,
der er revet på den fine side af et
rivejern. Dejen æltes omhyggeligt,
til den er bland og smidig og slipper
bord og hænder.

Dejen stilles igen til hævning dækket
af et fugtigt klæde i endnu en time.

Derefter slås dejen ned og formes til
to ovale brød. Disse sættes til
efterhævning på en smurt bageplade
i cirka 30 minutter til de har fået
dobbelt størrelse.

Brødene pensles med sammenpisket
æg, tilsat lidt koldt vand og bages i
en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.

Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
når der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor træls det er at modtaget overflødige
nyhedsmails hele tiden, så derfor sender jeg ikke så tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besøgstæller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilføj dit link og øg din trafik.