header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Hvedeknopper

Oprettet af: Bernt - den. 2010-05-17

Udskrevet 49 gange.


Ingredienser: Forklaring:

50 gram gær
2 ½ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. sukker
1 æg
ca. 400 gram hvedemel

Gæren smuldres og udrøres med
vandet, der er lunet til 35 grader.

Salt og sukker tilsættes.

Ægget piskes let og blandes i
dejen sammen med melet.
Dejen æltes omhyggeligt, det er
vigtigt, at der ikke tilsættes mere
mel end absolut nødvendigt, hvis
hvedeknopperne skal blive luftige.

NĂĄr dejen er blank og smidig,
dækkes den med et klæde og
stilles til hævning et lunt sted i
45 minutter.

Derefter slĂĄs dejen ned og
formes til 6 lige store boller.

Disse lægges i en bradepande,
der mĂĄler ca. 25 gange 20 cm.

Det er vigtigt, at hvedeknopperne
ligger tæt, hvis de skal opnå den
karakteristiske form.

For at hvedeknopperne skal
blive særlig luftige forgår
efterhævningen over damp.

En stor gryde sættes over varmen,
og nĂĄr vandet begynder at dampe,
sættes bradepanden med
hvedeknopperne pĂĄ gryden.

Vandet skal ikke koge, fĂĄr sĂĄ
danner hvedeknopperne skorpe
i bunden, men blot holdes varmt;
hvedeknopperne efterhæver således
i 15 minutter, pensles med vand og
sættes derefter i en 225 grader varm
ovn i ca. 15 minutter.

Hvedeknopperne skal kun brunes
ganske let, og de mĂĄ ikke danne
kraftig skorpe.


Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nĺr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trćls det er at modtaget overflřdige
nyhedsmails hele tiden, sĺ derfor sender jeg ikke sĺ tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besřgstćller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfřj dit link og řg din trafik.