header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Rugbrød

Oprettet af: Carl - den. 2009-11-08

Udskrevet 43 gange.


Ingredienser: Forklaring:

300 gram surdej
½ liter lunkent vand
1 porter
600 gram rugmel
225 gram hvedemel
2 ½ spsk. salt
1 kg. blandet korn
1 liter kogende vand.

Surdej : Hvis man ikke har en
surdej, kan den laves af 2 ½ dl.
kærnemælk, 2 dl. rugmel og
25 gram gær.

Gæren opløses i kærnemælken.

Rugmel røres i. Stilles på
køkkenbordet i 1 døgn.

Derefter i køleskabet i 6 dage.
Er herefter klar til brug.

Kornet udblødes 12 timer i
1 liter kogende vand.

Surdejen røres med ½ liter l
unkent vand.

Herefter tilsættes 1 porter
sammen med rugmel, hvedemel
og salt.

Tag 300 gram dej fra til surdej
(kan holde sig i ca. 14 dage)

Resten af dejen hældes i en
eller flere smurte rugbrødsforme,
der fyldes 3/4 op.

Lad brødet hæve i 4-6 timer
ved stuetemperatur, dækket
med et fugtigt klæde.

Bag brødet fra kold ovn i ca.
2 timer ved 165 grader.

Brødene tages ud af formen
og stilles pĂĄ bageristen i ovnen
endnu 15 minutter, efter at ovnen
er slukket.

Pakkes herefter ind i et tørt
viskestykke og stĂĄr til dagen efter.

Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nĺr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trćls det er at modtaget overflřdige
nyhedsmails hele tiden, sĺ derfor sender jeg ikke sĺ tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besřgstćller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfřj dit link og řg din trafik.