header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Gammeldags dansk hvedebrød

Oprettet af: Bent - den. 2009-11-08

Udskrevet 47 gange.


Ingredienser: Forklaring:

ca. 75 gram kogt kartoffel
5 dl. lunkent kartoffelvand
1 spsk. svinefedt eller smør
1 spsk. sukker
10 gram gær
150 gram hvedemel
1 ½ spsk. salt
ca. 600 gram hvedemel

Kartoflerne rives pĂĄ et rivejern.
Gæren smuldres i dejfadet og
udrøres med det lunkne
kartoffelvand, pĂĄ ca. 35 grader.

De revne kartofler, det smeltede,
afkølede smør, sukker og de 150
gram hvedemel tilsættes og piskes
sammen til blandingen er sej.

Skålen dækkes med et opvredet
klæde og stilles køligt til næste dag -
natten over.

Nu tilsættes salt og resten af melet
og dejen æltes, til den er blank og
smidig og slipper bord og hænder.

Dejen kommes i fadet, dækkes
med et fugtigt klæde og stilles til
hævning et lunt sted i 2 timer.

Dejen formes til et eller to runde
brød, der lægges på bagepapir
eller en smurt bageplade og
efterhæver tildækket, til brødene
har nået dobbelt størrelse, ca. 30
minutter.

Brødene pensles med vand og
bages ved 200 grader i ca. 45
minutter eller til de er brune og
gennembagt.


Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nĺr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trćls det er at modtaget overflřdige
nyhedsmails hele tiden, sĺ derfor sender jeg ikke sĺ tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besřgstćller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfřj dit link og řg din trafik.