header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Dagligbrød

Oprettet af: Yvonne - den. 2009-11-01

Udskrevet 49 gange.


Ingredienser: Forklaring:

6 dl vand
10 gram gær
25 gram soyamel
100 gram sigtemel
600 gram hvidt hvedemel
275 gram grahamsmel
25 gram klid
10 gram fintmalet havsalt (2 tsk.)

Opløs gæren i vandet, som skal
være kropsvarmt.
Mål melet af. Nu tilsættes alt klid,
en god del af grahamsmelet og lidt
af det hvide mel.

Pisk rundt og tilsæt i alt så meget
mel, at den bløde surdej får
konsistens som tynd ymer.

Dæk med en tallerken eller et
fugtigt viskestykke og stil dejen
i stuetemperatur (ca. 21 grader)
¾ - 1 døgn.

Dagen efter vejes saltet nøjagtigt
af, og surdejen æltes op med dette
og resten af melet. Bare læg kræfter i.
Jo bedre dejen bearbejdes, jo
bedre brødstruktur.

Tilsæt mere mel hvis det er
nødvendigt.

Dejen skal slippe bord og hænder
men mĂĄ ikke blive hĂĄrd.

Stilles til forhævning 3 – 4 timer
et dejligt lunt sted, dækket med
et fugtigt klæde.

Smør en bageplade med majsolie.
SlĂĄ dejen ned og del den i
2 klumper.

Bank dejen ud til en aflang firkant,
af form som et trapez.
Rul dejen sammen til en pølse
fra den korteste af de 2 parallelle
sider. Rul hele tiden stramt,
særligt det yderste lag, ved at
udnytte dejens elasticitet til at
spænde om den del af dejen,
der er rullet.

Til sidst bukkes hjørnerne ind
om pølsen for at lukke de 2
ender, hvorefter den sidste del
af det yderste lag spændes om
og dejkanten trykkes fast.

Brødet kan eventuelt trilles længere
eller kortere, inden det sættes
pĂĄ en bageplade med
sammenføjningen nedad.

Rids med en riflet kniv lange
diagonale ridser. Dæk brødene
med et fugtigt klæde, og stil brødene
til efterhævning et meget lunt sted,
gerne 25 – 30 grader.

Brødene skal være hævet til
omkring dobbelt størrelse.

Alt efter temperatur varer det
40 – 60 minutter. Hvis de kommer
for tidligt i ovnen, vil der danne
sig store sprækker under
bagningen. Hvis de kommer for
sent i ovnen kan de ikke løfte sig mere.

Ovnen tændes i god tid, og stilles
på maksimal varme, 250 – 275 grader.
Inden brødene sættes ind, pensles
de med vand eller pisket æg.

Bagetiden er omkring 20 – 30
minutter afhængig af brødenes
tykkelse. Er brødet meget tykt, må
skrues ned efter 10 – 15 minutter,
for at den længere bagetid ikke
fĂĄr overfladen til at blive sort.
Men det er af stor vigtighed, at
brødene bages helt igennem.

Undersiden skal være lysebrun,
og det skal lyde klart hult, nĂĄr man
banker.

Tip : Dagligbrødet kan varieres og
raffineres pĂĄ utallige mĂĄder.
Andre melsorter kan bruges fx.
rugmel og majsmel. Skoldede
og udblødte knækkede korn
(rug, hvede) kan tilsættes.

En rest ris, mosede kartofler kan
også tilsættes.

Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nĺr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trćls det er at modtaget overflřdige
nyhedsmails hele tiden, sĺ derfor sender jeg ikke sĺ tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besřgstćller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfřj dit link og řg din trafik.