header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Croissant

Oprettet af: Lena - den. 2009-11-01

Udskrevet 179 gange.


Ingredienser: Forklaring:

20 gram gær
1 dl. + 2 dl. mælk
150 gram + 350 gram hvedemel
200 gram smør
lidt salt
100 gram smør til indrulningen

Gæren smuldres og udrøres med
en dl. mælk, der er lunet til 35 grader.

De 150 gram mel blandes i, og
dejen æltes, til den er blank og
smidig og slipper bord og hænder.

Dejen lægges i en skål og stilles
til hævning et lunt sted i 45 minutter.

De 2 dl. mælk lunes til 35 grader.
Smørret smuldres i den store
portion mel (hold lidt mel tilbage),
og saltet blandes heri.

Mælk og melblandingen æltes
ind i den lille dej. Nu æltes dejen
igen, til den er blank og smidig
og slipper bord og hænder.
Pas pĂĄ, at der ikke kommer for
meget mel i dejen, for sĂĄ bliver
den nemt uelastisk og derved
vanskelig at rulle smørret ind i.

Dejen stilles til hævning i ca.
5 timer eller gerne natten over,
hvis den stilles lidt køligt.

Nu slĂĄs dejen ned og rulles derefter
ud til et rektangel. De 100 gram
smør skæres i tynde skiver og
lægges på den ene halvdel af dejen.

Den anden halvdel lægges over.
Dejen rulles ud på tværs af
sammenfoldningen til ca. dobbelt
længde.

Dejen foldes sammen 3 gange,
drej 90 grader, sĂĄ der igen rulles
på tværs af folderne. Dejen udrulles
igen, fold 3 gange. Dette gentages
3-4 gange. Til sidst rulles dejen ret
tyndt ud, skæres midt over på langs
og hver del udskæres derefter i trekanter.

Disse rulles fra den tykke ende,
bøjes til et horn og sættes med
snippen nedad pĂĄ en smurt bageplade.
Efterhæves 15 minutter, pensles med sammenpisket æg inden bagningen
eller med kartoffelmel efter bagningen
(Mens der bages, udrøres
kartoffelmelet - 1 ½ spsk. med 2 ½
dl. kogende vand og de færdige
croissanter pensles herved, straks
de kommer ud af ovnen.

Denne behandling giver en fin
sprød og blank skorpe, og det er
denne metode, der benyttes i Frankrig)
Bages ved 250 grader i ca. 15 minutter.

Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nĺr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trćls det er at modtaget overflřdige
nyhedsmails hele tiden, sĺ derfor sender jeg ikke sĺ tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besřgstćller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfřj dit link og řg din trafik.