Tilbage
Komfurkage(kringle)
Oprettet af: lotte - http:// den. 2012-08-15
Udskrevet 32 gange.
Ingredienser: | Forklaring: |
125 g smør ca 4 dl hvedemel ½ spsk sukker 1 æg 25 g gær ½ dl koldt mælk Fyldet: 150 g blødgjort smør 2 dl sukker 18 knuste markroner 1 tsk vanillie sukker |
1) Skær smøret i små stk ned i melet,smulder dejen sammen med fingerne. 2) Tilsæt sukker og æg. 3)Rør gæren ud i mælken i en kop. 4) Hæld gær/mælk i dejen. 5) Bland dejensammen og ælt til dejen er smidig og glat. Lad den hæve lunt i 5 min. 6) Rør fyldet sammen,gør bagepladen klar. 7) Rul dejen ud til en aflang firkant,fordel fyldet på langs i midten i en ca 10 cm bred stribe.folden kant i begge ender og fold siderne om fyldet.klem dejen sammen. Form dejen til en stor halvcirkel på bagepladen .pensl med vand og drys med perlesukker. 8) Tænd ovnen på 200 grader. 9) Stil kringlen til hævning på pladen i ca 20 min. Bag kringlen i ca 15-20 min. |
|
Kommentar:
Der er ingen kommentar til denne opskrift!
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
når der sker noget nyt på websiden.
Der er over 1400 opskrifter!
Jeg ved selv hvor træls det er at modtaget overflødige
nyhedsmails hele tiden, så derfor sender jeg ikke så tit.