header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Hvordan laver man hjemmelavet brun sovs

Oprettet af: Lise - www.lises-mad.dk den. 2008-08-19

Udskrevet 113 gange.




Ingredienser: Forklaring:

Du skal bruge følgende til 4 personer:
25 gram smør eller margarine
2 spsk. mel, med top
4-6 dl. kartoffelvand eller stegesky*.
Salt og peber
Kulør

Med stegesky menes det vand
som oksestegen er kogt i eller
det vand som flæskestegen
har stĂĄet i, eller det vand som
har været i risten under din
flæskesteg, alt efter hvordan du
tilbereder flæskesteg.


Smelt fedtstoffet i en lille gryde
ved jævn varme. Det skal ikke
brunes. Rør melet ud i det smeltede
fedt med et lille piskeris. Det vil
samles inde i piskeriset, men slĂĄ
forsigtigt piskeriset mod kanten
af gryden, sĂĄ falder det ned i
gryden igen.

Tilsæt stegeskyen i små portioner.
Når den første stegesky er rørt
ind i smørret og melet, tilsættes
den næste sjat, og sådan bliver
du ved, til du mener, sovsen
har den rette konsistens.

Lad sovsen koge igennem og
tilsæt derefter salt og peber.
Husk at røre det ordentligt ud,
inden du evt. tilsætter mere.

Til sidst skal du tilsætte kulør,
og give sovsen den farve du mener,
den skal have. Hvis du ikke er vant
til at bruge kulør, skal du være
varsom med den. Det er jo brun
sovs du laver - ikke sort.

Selv om sovsen er færdig, kan du
stadig ”efter justere” den. Synes du,
den er blevet lige tynd nok, lader
du den småkoge, mens du rører
rundt i den, sĂĄ bliver den tykkere.
Hvis den bliver færdig lidt for tidlig i
forhold til resten af maden, kan den
gå hen og blive lidt for tyk. Så rører
du bare en passende mængde
stegesky eller kartoffelvand ind
i sovsen igen.

Hvis du laver en større portion,
kan den sagtens gemmes i
køleskabet 4-5 dage. Den kan
ogsĂĄ fryses ned, sĂĄ du har
til en anden gang.


Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Kristine - 2009-01-05

Altså hvor bliver jeg glad, når jeg endelig finder en som kan finde ud af at nedskrive opskrifter ned i mindste detalje til os \"madlavning-analfabeter\" som skal have det hele penslet ud! Tusind tak. Glæder mig meget over din hjemmeside! :-)

frederik - 2011-05-03

den er god



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nĺr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trćls det er at modtaget overflřdige
nyhedsmails hele tiden, sĺ derfor sender jeg ikke sĺ tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besřgstćller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfřj dit link og řg din trafik.