Tilbage
Hvide asparges og fjordrejer med hvidvinssauce
Oprettet af: Bo - den. 2011-03-20
Udskrevet 47 gange.
Ingredienser: | Forklaring: |
Antal personer: 4 400 g hvide asparges 500 g pillede fjordrejer (eller almindelige rejer fra frost, optøede) Hvidvinssauce: 3 æggeblommer, pasteuriserede 1 dl hvidvin 150 g smør Lidt af kogevandet fra aspargeserne Salt og friskkværnet peber |
Skyl aspargeserne, og knæk de nederste, træede ender af. Skræl aspargeserne tyndt med en kartoffelskræller. Bring en stor gryde med vand i kog. Lad aspargeserne koge i vandet i 4-5 minutter, til de er møre, men stadig har lidt “bid”. Gem 1 dl af kogevandet, det skal bruges i hvidvinssaucen. Lad aspargeserne dryppe af i et dørslag, og læg dem i viskestykke. Hvidvinssauce: Pisk æggeblommer og hvidvin sammen i en kasserolle over svag varme, til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen. Skær smørret i tern, og kom dem i gryden, mens du rører godt. Tilsæt lidt af kogevandet fra aspargeserne for at give saucen en passende konsistens – begynd med 1-2 spsk. af kogevandet. Smag til med salt og peber. Anret asparges og rejer på 4 tallerkener, og dryp med hvidvinssaucen. |
|
Kommentar:
Der er ingen kommentar til denne opskrift!
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nr der sker noget nyt på websiden.
Der er over 1400 opskrifter!
Jeg ved selv hvor trls det er at modtaget overfldige
nyhedsmails hele tiden, s derfor sender jeg ikke s tit.