Tilbage
Lakseterrine med squash og rød peberfrugt
Oprettet af: Gerda - den. 2011-03-20
Udskrevet 131 gange.
Ingredienser: | Forklaring: |
Antal personer: 6 En nem og frisk fiskeforret, der helst skal tilberedes dagen i forvejen, så den får tid til at trække smag. 1 rød peberfrugt 1 squash 1 gulerod 300 g fersk laks 1 stilk citrongræs salt 3 dl piskefløde 4 æg 300 g kuller (eller anden hvid fisk) 6 skiver røget laks Pynt: friske krydderurter, fx rød basilikum og purløg |
Tænd ovnen på 250°. Grill peberfrugten i ovnen i 15-20 minutter, til den er helt sort. Vend den af og til. Læg peberfrugten i en plastikpose, og luk posen til. Skyl squashen, og skræl guleroden. Skær squash og gulerod i tynde skiver på langs. Fjern kernerne fra squashen. Kog gulerod og squash 1 minut i letsaltet, spilkogende vand. Afkøl grøntsagerne, og dup dem tørre med køkkenrulle. Smut skallen af den grillede peberfrugt. Flæk den, fjern kernerne, og skær den i baner. Skær laksen i mindre stykker. Skær den yderste ende af citrongræsstilken, fjern det yderste lag skræl med fingrene, og snit stilken meget fint. Blend laksen med citrongræs og salt og herefter med 1½ dl fløde og 2 æg. Skær kullerfileterne i mindre stykker. Blend dem med salt og herefter med resten af fløden og 2 æg. Halver de røgede lakseskiver. Beklæd en brødform med bagepapir. Tænd ovnen på 180°. Læg halvdelen af den hvide kullerfars i bunden af formen, herefter et lag med skiver af røget laks og grøntsager. Så halvdelen af den ferske laksefars og så forfra igen. Sæt formen i en bradepande med vand i bunden, og bag den i ovnen i 40 minutter. Afkøl lakseterrinen, og sæt den i køleskabet til næste dag. Ved servering vendes lakseterrinen ud af formen og skæres i skiver. Pynt med friske krydderurter. |
|
Kommentar:
Der er ingen kommentar til denne opskrift!
Nyhedsbrev
Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
når der sker noget nyt på websiden.
Der er over 1400 opskrifter!
Jeg ved selv hvor træls det er at modtaget overflødige
nyhedsmails hele tiden, så derfor sender jeg ikke så tit.