header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Islagkage Ă  la Fyrst PĂĽchtler

Oprettet af: Else-Marie - den. 2010-07-28

Udskrevet 325 gange.



Ingredienser: Forklaring:

Det skal du bruge til 16 pers.

Chokoladeis:
100 g mørk chokolade
3 store æggeblommer(pasteuriserede)
40 g sukker
4 dl piskefløde
75 g hasselnødder
1 lagkagebund

Vaniljeis:
3 store æggeblommer (pasteuriserede)
40 g sukker
1½ tsk vaniljesukker
4 dl piskefløde
100 g blød nougat
1 lagkagebund

Jordbær- el. hindbæris:
400 g frosne bær
100 g sukker
2 æggehvider (pasteuriserede)
2½ dl piskefløde
2 lagkagebunde

Pynt:
2 æggehvider (pasteuriserede)
3 dl piskefløde
1½ spsk sukker
½ tsk vaniljesukker

Chokoladeis:
Smelt chokoladen i vandbad. Pisk
æggeblommerne lyse og luftige
med sukkeret og rør den lunkne
chokolademasse i.

Pisk fløden og vend den i
cremen sammen med de hele
nødder.

Læg en lagkagebund i
springformen (22-24 cm i diameter)
(hvis den ikke passer, så skær den til).
Fordel ismassen oven pĂĄ bunden
og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.

Vaniljeis:
Pisk æggeblommerne lyse og luftige
med sukker og vanilje. Pisk fløden
stiv og vend den i æggemassen
sammen med terninger af blød
nougat.

Læg en lagkagebund i springformen
og fordel ismassen over.
Frys i mindst 4 timer.

Jordbær- el. hindbæris:
Tø 250-300 g bær op og purer
dem i blenderen eller med
piskeris sammen med sukkeret.

Pisk først æggehviderne stive,
så fløden, vend flødeskummet i
pureen og bland til sidst de
piskede hvider i.

Læg en bund i springformen,
fordel halvdelen af ismassen
ovenpå, læg resten af de frosne
bær på og dæk med resten af
massen.

Læg den sidste bund forsigtigt
ovenpĂĄ og frys.

Saml islagkagen sammen nogle
timer før servering:

Chokoladeisen i bunden, vaniljeis
i midten og frugtis pĂĄ toppen.

Tryk forsigtigt med en flad hĂĄnd.

Skær en plade ud i pap og sæt
kagen pĂĄ den.

Pynt:
Pisk æggehviderne stive. Pisk
fløden til skum sammen med
sukker og vanilje. Bland piskede
hvider og flødeskum og smør
blandingen med en paletkniv
jævnt ud over kagens sider og
top.

Stil kagen tilbage i fryseren, sĂĄ
pynten kan fryse.

Servering:
Tag islagkagen ud af fryseren
½ time før, den skal serveres.
Streg evt. kagen pĂĄ toppen med
kniven, sĂĄ der bliver 16 stykker.
Det kræver en god stor køkkenkniv
at skære kagen ud, men se,
hvilke pragtfulde farver der
ĂĄbenbarer sig i de enorme stykker,
nĂĄr de lander pĂĄ tallerkenen.

Tip! Denne islagkage er et
imponerende syn, nĂĄr den
bliver serveret og skĂĄret.

RĂĄder man kun over Ă©n springform
(22-24 cm), kan den laves over
flere dage, og de enkelte lag
tages ud af springformen og
pakkes ind, til kagen lægges
sammen.

Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nĺr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trćls det er at modtaget overflřdige
nyhedsmails hele tiden, sĺ derfor sender jeg ikke sĺ tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besřgstćller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfřj dit link og řg din trafik.