header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); Madopskrifter til - bagemaskine - Actifry - Lises-mad
 



Tilbage

Islagkage med kokos og bagt ananas

Oprettet af: Tina - den. 2010-08-15

Udskrevet 57 gange.


Ingredienser: Forklaring:

Kokosis:
½ liter færdig vaniljecreme
125 g fint rørsukker (ca. 1½ dl)
1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
½ dl friskpresset limesaft

Bunde:
125 g smør

100 g meget grofthakkede,
smuttede mandler

125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
1 spsk hvedemel
125 g kokosmel (ca. 3½ dl)

Bagt ananas:
1 frisk ananas (ca. 1,6 kg)
3 spsk fint rørsukker
1 tsk fintrevet limeskal
1 spsk friskpresset limesaft
2 spsk hakkede friske citronmelisseblade

Kokosis:
Stil vaniljecremen i fryseren i
ca. ½ time. Kom sukker og
den kolde creme i en skål
og pisk til cremen er luftig og
sukkeret er opløst.

Pisk hurtigt kokosmælk og
limesaft i cremen. Kom blandingen
i en metalform (ca. 2½ liter).
Dæk formen med alufolie og
stil blandingen i fryseren ca. 3
timer eller til den har konsistens
som softice - rør i isen 3-4 gange
under indfrysningen.

Bunde:
Smelt imens smørret i en
tykbundet gryde ved kraftig
varme, men uden at det bruner.

Tilsæt mandler, sukker, mel
og kokosmel. Varm blandingen
igennem ved jævn varme og
under omrøring i ca.1 min.

Tag gryden af varmen.

Spænd et stykke bagepapir
fast mellem ringen og bunden i
en springform (ca. 22 cm i diameter).

Pres halvdelen af kokosmelblandingen
i formen. Bag bunden midt i ovnen.

Ca. 5 min. ved 200°.

Åbn springformen og træk bunden
- med bagepapir - over på en
bagerist. Bag den anden bund
på samme måde.

Lad den køle af i formen.

Kom den halvfrosne kokosis på
bunden i springformen.

Stil islagkagen tildækket i fryseren
i mindst 6 timer.

Tag islagkagen ud af fryseren
og stil den i køleskabet ca. 2 timer
før serveringen.

Bagt ananas:
Skær enderne af ananassen.

Skræl den ved at lade kniven
følge frugtens form - skær så
dybt at de brune "prikker"
forsvinder. Flæk ananassen i
4 både og fjern midterstokken.

Skær derefter ananaskødet i
små tern (ca. 900 g ananaskød).

Kom ananasternene i en
bradepande (ca. 22 x 30 cm).

Drys med sukker og bag dem
midt i ovnen.

Ca. ½ time ved 200°.

Lad ananasternene køle lidt af
og tilsæt limeskal, -saft og
citronmelisse. Smag til.

Ved serveringen:
Tag islagkagen ud af formen
- træk evt. en lun kniv langs kanten.

Fjern bagepapiret og stil kagen
på et fad.

Knæk den anden bund i pæne
stykker og anret dem på og rundt
om kagen.

Kom den lune ananas i en skål
og server den til islagkagen.

Hallo....... skal du til fest ?
Så se lige disse websider
Sang fra hunden Sang fra Katten


Kommentar:


Navn:
Kommentar:
 

Der er ingen kommentar til denne opskrift!



Nyhedsbrev


Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og modtag en mail
nr der sker noget nyt på websiden.

Der er over 1400 opskrifter!

Jeg ved selv hvor trls det er at modtaget overfldige
nyhedsmails hele tiden, s derfor sender jeg ikke s tit.


Navn:
E-Mail:
 
Link, Mad links Blueday.dk    © Lises-mad.dk © 2015  Gratis besgstller

Webbiz Link katalog Dansk link katalog med sans for kvalitet og funktionalitet.
Tilfj dit link og g din trafik.